Storvandring 2016
Storvandring – var, när, hur?
De första veckorna i maj äger årets storvandring på Dalkarlsvägen rum. Starten går från Mora/Orsa tisdagen den 3 maj, målet – Stortorget i Kungsbua (i folkmun kallat Stockholm) – nås lördagen den 14 maj.
Årets vandring verkar bli rekordartad vad gäller antalet deltagare. Vi börjar snart nå taket för vad våra ”härbergen” kan klara av. Detta gäller speciellt nere i ”Rombolandet” (Västmanland och Uppland). Vänta inte för länge med din anmälan. Din plats är säkrad så fort betalning är mottagen.
Priser
Paketpris samtliga 12 dagar inkl övernattning, 3 000 kr (ej medlem 3 200 kr).
Dagsetapper kostar 150 kr/dag, övernattning 150 kr/natt. Alla kostnader för måltider tillkommer.
Pris för frukost och lunch/lunchpack är i snitt ca 55 kr och för middag ca 90 kr (exkl avslutningsmiddagen på Grillska).
För barn/ungdomar under 18 år är det gratis att delta i vandringen och de betalar 50 procent av kostnaden för logi. Hemvärnssoldater i uniform betalar ingen vandringsavgift, men hel kostnad för logi.
Anmälningsavgiften täcker kostnaderna för service efter leden som t ex vattenstationer, viss förtäring efter vägen, frakt av packning som ej skall användas på dagen (trosspackning), madrasser, vandringsledning, märkning av leder, information, service och jourbilar.
Det kan vara svårt att ta ut kontanter efter vägen. Så tag med lämplig handkassa för betalning av maten.
Längre ned på sidan kan Du se hur man tar sig till och från enskilda etapper.
Utrustning
All övernattning (förutom i Tammeråsen) sker inomhus på madrasser utlagda på golvet. Det kan därför vara lämpligt att medföra en lättare sovsäck, som kan transporteras på lastbil mellan etappmålen. En lättare ryggsäck för regnkläder, vattenflaska, frukt och ev lättare ombyte av strumpor e.dyl är bra att bära med sig. Vid varje rast är det bra att ta av skorna och vädra fötterna, så det är inte fel att ha med sig ett par ”Foppatofflor”, ”flipflop” eller liknade att ta på sig. Tänk på att inte bära mer än max 10% av kroppsvikten.
Forbeklädnad är individuell. Dina skor bör vara väl ingångna, men tänk på att efter fem-sex dagars vandring så har dina fötter ökat 1 till 1 1/2 nummer i storlek.
Säkerhetstid
Av säkerhetsskäl kommer vi att dra ett ”rep” vid lämpliga ställen ca 5-10 km innan mål. Tid och plats kommer att meddelas vid morgongenomgången innan varje etapp.
Når man inte repet i tid blir man skjutsad till målet, men man är naturligtvis välkommen att fortsätta vandringen dagen därpå.
Etapper Läs även våra etappbroschyrer.
Etapp 1, alt a): Mora-Tammeråsen, 29 km
Tisdag 3 maj, start kl 09.00 med korum vid Vasaloppshuset i Mora, avslutning på Tammeråsen.
Etappen börjar på asfalt i Mora, på trottoarer och vägbanor. Efter hand kommer vi in i storskogen och går på vägar, asfalt först och grus så småningom. Ett lätt uppförslut mest hela vägen. Många fina små fäbodställen passeras. Tag med egen matsäck. Enkel lunch i Fåsås.
De först anlända transporteras till Röjeråsen där logi, middag och frukost anordnas. Onsdag morgon transport åter till Tammeråsen.
Middag och frukost i Tammeråsen och Röjeråsen.
Lunchpack (50 kr) dag 2 beställs på kvällen den 3/5.
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 655 Mora, 647 Sollerön, 656 Furudal.
Etapp 1, alt b): Orsa-Tammeråsen, 26 km
Tisdag 3 maj, parallell start sker kl 09.00 från kyrkvallen i Orsa, avslutning på Tammeråsen.
Etappen börjar på asfalt i Orsa samhälle, på trottoarer och vägbanor i uppförslut upp till Viborgs bystuga. Där går vi rakt in i storskogen på Orsa kompaniväg till Tammeråsen. Tag med egen matsäck. Lämplig paus i Brunnvasselbodarna.
De först anlända transporteras till Röjeråsen där logi, middag och frukost anordnas. Onsdag morgon transport åter till Tammeråsen.
Middag och frukost i Tammeråsen och Röjeråsen.
Lunchpack (50 kr) dag 2 beställs på kvällen den 3/5.
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 655 Mora, 647 Sollerön, 656 Furudal.
Etapp 2: Tammeråsen-Rättvik, 17 km
Onsdagen 4 maj, start kl 08.30 från Tammeråsen, avslutning i Rättvik.
Etappen går främst på mindre stigar som periodvis kan vara ganska blöta. Vi vandrar genom skogen, förbi byar och gårdar. Till en början är etappen lättgången men den senare delen är kuperad och stigningarna är både många och branta. Fika i Röjeråsens bystuga. Lunchpack.
Korvgrillning i Granmor. Middag på Stiftsgården.
I Rättvik sker övernattning på hembygdsgårdens loge. Möjlighet finns även att bo i kyrkstallar (anmäls på morgonen i Tammeråsen). Det finns möjlighet att bo mera bekvämt på Stiftsgården. Rum bokas direkt av vandraren på www.stiftsgarden.org 010-160 80 00.
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 656 Furudal, 648 Leksand.
Etapp 3, alt a): Rättvik-Bjursås, 33 km
Torsdag 5 maj, start kl 08.30 Rättviks kyrka, avslutning i Bjursås.
Gemensam start och vandring genom Rättviks marknad, som pågår. En etapp som går dels på små grusvägar, dels på mindre stigar. Terrängen är på det hela taget ganska backig. Fina små fäbodställen passeras. Lunch vid Igeltjärn. Kaffe finns i Mårtanbergs bystuga respektive kolbullar till försäljning i Axmors fäbodar. Middag i Församlingshemmet.
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 648 Leksand.
Etapp 3, alt b): Leksand-Bjursås, 32 km
Torsdag 5 maj, start kl 08.30 från Kyrkvallen i Leksand och avslutning i Bjursås.
En etapp som går dels på små grusvägar, dels på mindre stigar. Terrängen är på det hela taget ganska backig. Fina små fäbodställen passeras. Fältlunch i Hackmora. Kaffe i Prosgården.
Middag i Församlingshemmet.
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 648 Leksand.
Etapp 4: Bjursås-Gamla Staberg, 35 km
Fredag 6 maj, start kl 08.30 från kyrkan i Bjursås, avslutning i Gamla Staberg (söder om Falun).
Vägen går på vad som på 1700-talet var allmän landsväg, idag kallar vi det skogsväg. Mestadels på grus, det är lättgånget men några backar finns. Från Falun mot Gamla Staberg går vi dels i skog, men även en del asfalt genom Hosjö. Lunch i Bergsgårdens bystuga. Samling kl 13.00 vid Kolgårdsbadet. Fika på Residensets gård i Falun.
De först anlända på G:a Staberg transporteras till förläggning på Pumpen i Hosjö. Transport tillbaka även genom DKV.
Förläggning på Pumpen (Hosjö) eller G:a Staberg. Middag i G:a Staberg.
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 648 Leksand, 639 Falun.
Etapp 5: Gamla Staberg-Fline, 34 km
Lördag 7 maj, start kl 08.30 från Gamla Staberg, avslutning Fline bygdegård, Vikarbyn.
Vi går bland annat längs Knivstigen, som mestadels är skogsstigar. En del grusvägar och en del asfaltsträckor i närheten av Långshyttan. Ganska kuperad terräng. Lunch vid Nyberget.
De först anlända transporteras till förläggning på Svinö Bygdegård.
Middag Fline bygdegård.
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 639 Falun.
Etapp 6: Fline-Folkärna, 35 km
Söndag 8 maj, start 08.30 från Fline bygdegård, Vikarbyn, avslutning i Folkärna.
Mycket skogsstig. En del asfaltsträckor i närheten av Garpenberg. Även en hel del grusvägar. Sista biten fram till Sjöviks folkhögskola går på asfalt. Lunch vid Garpenbergs hembygdsgård. Fika i Åsgarns bygdegård. Middag Sjövik.
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 639 Falun, 629 Avesta, 630 Sala.
Etapp 7: Folkärna-Saladamm, 35 km
Måndag 9 maj, start kl 09.00 från kyrkan i Folkärna, avslutning i Saladamm. Skolbarn följer med till älvbron.
Lättgången väg, början på asfalt. Mindre grusvägar ner mot Möklinta. Mycket stig fram till Saladamm. Lunch i Möklinta. Fika i Bergshyttan och Vigelsbo.
Middag Ösby Naturbruksgymnasium. I år kommer all verksamhet att ske på Ösby Naturbruksgymnasium. Både middag och frukost kommer att intas i Ösbys matsal.. Vi disponerar aulan och två klassrum i huvudbyggnaden samt två klassrum på andra sidan vägen där byggprogrammet håller till.
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 630 Sala.
Etapp 8: Saladamm-Altuna, 34 km
Tisdag den 10 maj, start 08.30 från Årbyskolan, Saladamm, avslutning i Altuna.
Från Sala fram till länsgränsen mot Uppsala län är det en hel del asfalt. Inte så kuperat. Lunchpack. Fika i Väsby kungsgård, Sala och i församlingshemmet vid Norrby kyrka.
Middag och frukost i Altuna gård. I år disponerar vi även lägenheten med fyra rum och kök på övervåningen för övernattning.
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 630 Sala, 618 Västerås.
Etapp 9: Altuna-Hjälsta, 37 km
Onsdag 11 maj, start kl 08.30 från bygdegården i Altuna, avslutning Hjälsta.
Vandringens längsta etapp. Till en början grusväg, men en stor del går på asfalt. Inte så kuperat. Lunchpack. Middag i Hjälsta bygdegård.
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 618 Västerås, 619 Enköping.
Etapp 10: Hjälsta-Upplands Bro, 30 km
Torsdag 12 maj, start 08.30 från hembygdsgården i Hjälsta, avslutning i Bro.
Här följer vi bland annat Upplandsleden en bra bit. Sista biten in mot Bro, delvis på asfalt. Täby galopp har byggt en ny anläggning där vi har gått tidigare, så vi får gå på gamla Enköpingsvägen den sista biten. Lunchpack. Fika vid Övergrans kyrka. Middag och frukost i anslutnings till Klints bygdegård. Övernattning på konstgräs i Bro:s stora idrottshall.
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 619 Enköping, 607 Norra Stockholm.
Etapp 11: Upplands Bro-Karlbergs slott, 36 km
Fredag 13 maj, start kl 8.30 från Klints hembygdsgård i Bro, avslutning i Solna.
Trots, eller kanske just därför, att vi nu närmar oss storstaden, är det mest mindre vägar och cykelvägar som vi följer. Lunchpack hämtas vid Dalkarlsbacken. Möjlighet att köpa fika vid Säby gård. Middag på Karlberg.
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 619 Norra Stockholm.
Etapp 12: Karlberg- Gamla stan, Stockholm, 6 km
Lördag 14 maj, start kl 09.30 (Korum 09.00) från Karlbergs slott, avslutning på Stortorget i Gamla stan i Stockholm.
Kort och lättgången etapp, på gång- och cykelvägar eller trottoarer. Vi går genom Birkastan mot Wasahof. Därifrån enskild förflyttning till återsamlingen på Skeppsholmen. Avvmarsch från skeppsholmen 13.15 (exakt).
Lantmäteriets terrängkarta, Kartblad 619 Norra Stockholm.
Start- och målplatser
Generellt gäller samling från 07.30, start 08.30 (Mora och Folkärna 09.00).
Kom i tid, det tar lite tid med incheckning, information, korum!
Information om dagens etapp och korum börjar varje dag kl 08.15.
Det finns goda möjligheter att resa kollektivt från någon större tätort i närheten till starten respektive dag, undantag lördag-söndag 10-11 maj. Nedan ges några exempel på anslutningsbuss/tåg.
Tisdag 3.5 Mora/Orsa
Alternativ 1: Start: Mora. Vasaloppsmålet på Vasagatan. Korum 09.00.
Här sker också den mera officiella invigningen av Storvandringen.
Landsbygdsbussar norr och söderifrån hittar du här.
Övrig trafik hos Dalatrafik på www.dalatrafik.se
SJ, tåg från Falun hittar du här.
Alternativ 2: Parallell start sker kl 9.00 från kyrkvallen i Orsa.
Dalatrafik buss till Orsa hittar du här.
Etappmål: Tammeråsen, Rättvik.
Dalatrafik buss frånTammeråsen-Rättvik hittar du här. Tänk på att 4/5 är dag före röd dag.
Onsdag 4.5 Tammeråsen
Start: Tammeråsen, Rättvik.
Tammeråsen ligger längst bort på länsväg 950. Om du kommer söderifrån, åk igenom Rättvik (rv 70) och strax väster om Vikarbyn går vägen upp till höger. Det står Tammeråsen (eller Röjeråsen) på skylten vid riksväg 70.
Dalatrafik buss till Tammeråsen hittar du här.
Etappmål: Stiftsgården vid Rättviks kyrka.
Torsdag 5.5 Rättvik/Leksand
Alternativ 1, Start: Rättviks kyrka, kyrkvallen.
Dalatrafik buss hittar du här. Tänk på att 5/5 är en röd dag.
Alternativ 2, Start: Leksands kyrka, kyrkvallen.
Dalatrafik buss hittar du här. Tänk på att 5/5 är en röd dag.
Etappmål: Bjursås, församlingshemmet.
Dalatrafiks bussar till Falun och Rättvik i anslutning till etappmålet. Tidtabell (OBS röd dag)
Fredag 6.5 Bjursås
Start: Bjursås kyrka (samling i kyrkan, senast 08.30 efter incheckning). Start 09.00.
Etappmål: Gamla Staberg, invid rv 69 Falun-Hedemora.
Lördag 7.5 Gamla Staberg
Start: Gamla Staberg.
Inga allmänna kommunikationer till Staberg passar.
Etappmål: Fline bygdegård, Vikarbyn, Hedemora kn.
Inga allmänna kommunikationer från Fline. Det är problem att ta sig från Fline. Det brukar dock finnas ett antal privatbilar som går tillbaks mot Falun. Blir det trots detta problem för några vandrare, så skall vi försöka lösa detta på plats.
Söndag 8.5 Fline, Vikarbyn
Start: Fline bygdegård, Vikarbyn, Hedemora kn.
Kör länsväg 270 Hedemora-Långshyttan. Vägvisning mot Vikarbyn och Hansbyn. Öster om länsvägen.
Inga allmänna kommunikationer finns till Fline.
Etappmål: Sjöviks folkhögskola, Folkärna, Avesta kn. Se vägbeskrivning www.sjovik.eu
Inga allmänna kommunikationer finns.
Måndag 9.5 Folkärna
Start: Folkärna kyrkan (samling i kyrkan).
Kyrkan ligger knappt 2 km söder om folkhögskolan, invid länsväg 700. Avtagsväg mot Folkärna från rv 68 Avesta-Horndal.
Dalatrafik buss nr 301från Avesta 07.10 till Dalahästen, byte till buss nr 4, ankomst Folkärna centrum 08.02.
Etappmål: Åby skola, Assar Jansson väg 2, Saladamm, Sala kn, invid länsväg 835. Västmanlands lokaltrafik www.vl.se/Vastmanland/ buss till Sala (c:a 10 min).
Tisdag 10.5 Saladamm
Start: Åby skola, Assar Jansson väg 2, Saladamm.
Länstrafikbuss 60 från Sala resecentrum 06.55,ankomst Saladamm, Skälby vsk 07.05. Etappmål: Altuna bygdegård, Enköpings kn. Ligger knappt 2 km norr om Altuna kyrka, invid länsväg 254 Enköping-Heby.
Upplands länstrafikbuss www.ul.se Altuna bygdegård-Enköping (c:a 30 min till Enköping)
Onsdag 11.5 Altuna
Start: Altuna bygdegård, www.altunagarden.se
Länstrafikbuss (ul.se) 225 från Enköpings resecentrum 06.50 ankomst Altuna bygdegård 07.20.
Etappmål: Hjälsta bygdegård, Enköpings kn. Bygdegården ligger c:a 1,5 km söder om Hjälsta kyrka, invid länsväg 582 söder om Örsundsbro.
Upplands länstrafikbuss www.ul.se Hjälsta bygdegård-Enköping (c:a 55 min till Enköping).
Torsdag 12.5 Hjälsta
Start: Hjälsta bygdegård.
Länstrafikbuss 804/895, från Enköping 07.08, ankomst Hjälsta bygdegård 07.36.
Etappmål: Klints hembygdsgård, Prästvägen 8, Upplands-Bro. Se vägbeskrivning www.hembygd.se/bro-lossa/
Pendeltåg till Stockholms C. Gångavstånd till stationen i Bro.
Fredag 13.5 Upplands Bro
Start: Klints hembygdsgård, Prästvägen 8, Upplands-Bro.
Etappmål: Karlbergs slott. Se vägbeskrivning
Pendeltåg från Stockholms C mot Bålsta. Gångavstånd från stationen i Bro.
Lördag 14.5 Karlberg
Start: Karlbergs slott. Start för sista marschen genom Birkastan till Wasahof på Dalagatan.
Därefter enskild förflyttning till Skeppsholmen. Kl 13.15 tågar vi mot Stortorget. Slutmål: Stortorget, Gamla stan.
Mat och logi
Övernattning – sängplats eller masslogi
Vid varje etappmål är det ordnat med logi. Standarden på logiet varierar, det är allt från golv i gymnastiksalar och hembygdsgårdar till sängplatser i stugor, vandrarhem och logement. Madrasser finns att låna, så man slipper sova bara på liggunderlaget. Vid etappmålen finns också tältplats som är ett bra alternativ inte minst för de vandrare som har hunden med sig. Oavsett logiform är egen sovutrustning ett måste. Tag med egna sängkläder/sovsäck.
Du som ska övernatta och vill ha din packning transporterad till nästa ställe: försök att packa allt i ett kolli och märk det noga. Det underlättar när vi är många som trötta efter dagens etapp ska hämta ut sin packning samtidigt.
Dusch och bastu
På alla ställen finns dusch (utom i bygdegården i Hjälsta) samt på några platser också bastu. Duschkapaciteten är kanske inte den allra bästa på vissa ställen, så det gäller att snåla med varmvattnet, så att det räcker till alla!
Kvällsmål, frukost och lunchpack
Kostnader för måltider tillkommer. Riktpriser: Frukost och Lunch/Lunchpack ca 55 kr, middag ca 95 kr, påfyllning av termos ca 30 kr. Lokala prisavvikelser kan förekomma.
Den som önskar beställa mat (frukost, lunch/lunchpack och middag till påföljande kväll) anmäler detta vid etappmålet på kvällen – eller på morgonen om du är nytillkommen vandrare. Måltiderna beställes och betalas kontant vid incheckningen.
Det händer att vandrarna bjuds på förtäring efter vägen. Information om detta sker före start.
Under etapperna finns vattenstationer på lämpliga ställen. Föreningen bjuder på frukt, Leksandsbröd och Gustafskorv på olika platser längs vägen.
Morgonrutiner
Kl 7.30 varje morgon börjar packningen lastas på följebilen, samt incheckning. Kl 8.15 är det samling på startplatsen med information om dagens etapp och korum. Kl 8.30 börjar vi gå (Mora och Folkärna kl 09.00).
Skor, fötter och ben
Förr när man gick på arbetsvandring kunde dagsetapperna vara upp till fem mil – med avslutande dans långt inpå natten för de yngre! Det slipper dagens deltagare i Storvandringen. Våra etapper är runt tre mil, ibland lite drygt, och den sträckan kan många som är normaltränade klara. Men att göra om samma sak flera dagar i rad kräver mer. Framför allt kräver det att man har åtskilliga mil av gåträning i benen. Det samma gäller skor och även strumpor – allt ska vara väl ingånget. Men kan välja att gå i vandringskängor, gåskor, löparskor – eller en kombination av alla varianter beroende på terräng. Smaken är som fötter olika, men en sak gäller oavsett vilka skor man väljer: det ska vara väl ingånget. Vissa brukar tejpa fötterna i förväg, andra har andra metoder för att förebygga skavsår och brännblåsor, som t ex tåstrumpor eller dubbla strumpor eller vaselin. Oavsett vilket: ta av skorna och lufta fötterna (ta gärna med Foppatofflor/flipflop e.dyl. att ta på) vid varje rast. Om du ändå får besvär – lyssna på kroppen och på vandrarkompisarna.
Följebilar finns som säkerhet. Du kan också välja att låna cykeln en dag. Vid etappmålen finns tillgång till sjukvårdskunnig personal som hjälper ömma fötter och värkande ben. På många platser finns också tillgång till massage.
Under vandringen
Hur fort går man?
Fem kilometer i timmen – det är den snitthastighet som Föreningen Dalkarlsvägens ordförande Jan-Olof Montelius mätte upp vid en långvandring härom året. Till det kommer generöst med pauser under vandringen. Alla går i sin egen takt och rastar efter behov. För icke vana vandrare, räkna med fyra km i timmen.
Ta med karta och kompass
Varje deltagare i Storvandringen måste själv ta ansvar för att hitta vägen. Enklare kartor delas ut vid starten. Leden är uppmärkt med små vita skyltar med korslagda blåa dalpilar. På olika ställen förekommer förstärkning i form av snitslar. Packa gärna med karta och kompass, även om du räknar med att ha sällskap eller följa den vägvisare som finns med på varje etapp. Och glöm inte matsäcken! Det är mycket skog och natur längs vägen, mindre av hamburgerställen och korvmojar.
Hör av dig om du bryter
När du lämnar stigen/vägen: låt ryggsäcken stå kvar på vägen så att den syns. Om du avbryter vandringen före ett etappmål: meddela vandringsledaren eller vägvisaren (telefonnummer utdelas vid start). På varje etapp finns en efterpatrull som ska säkra att alla är med ända till etappmålet. Ta ansvar för dig själv och andra genom att meddela om du avviker från vägen och rapportera eventuella problem till vägvisaren eller vandringsledaren.
Följebilar och vägvisare
På varje etapp under Storvandringen finns en vägvisare som du kan slå följe med för att få ett lagom tempo och raster på lämpliga platser. Det finns en efterpatrull som går sist och ser till att ingen tappas bort på vägen. Följebilarna kör deltagarnas nattpackning från ett etappmål till nästa, de kör ut vatten att fylla på vid de etapper där det inte finns påfyllning och de kan också hjälpa till med annat. Varje deltagare får en etappfolder med vägbeskrivning och ett vandringspass som minne.
Hundar
Om hund medtages, så sker det helt på hundägarens ansvar. Hund kan ej övernatta inomhus. Transportorganisationen kan ej transportera trötta hundar. Hunden skall hållas kopplad under vandringen.
Starten i Mora
Samling utanför Vasaloppets Hus, Vasagatan i närheten av Vasaloppsmålet. Från 07.30 finns staben på plats och tar emot anmälningar och prickar av redan anmälda. Bagage packas i vår lastbil. Klockan 08.30 sker invigningen av årets Storvandring med tal, allmän information, musik och korum. Kl 09.00, under klangen från Mora kyrkas klockor går vi sedan genom Vasaloppsmålet och vidare mot Stockholm. Nu ligger 36 härliga mil framför oss……….
Finalen i Stockholm
Under sista etappen kan man med fördel bära sockendräkt. Då syns vi ännu bättre i Stockholm. Sockendräkter, väl inslagna, kan medtagas och hängas upp inne lastbilen. Märk klädpåsen med namn.
De som inte vandrat från Karlbergs slott på morgonen den 14 maj, kan ansluta på Skeppsholmen, Högvakten (nära brofästet Skeppsholmsbron) kl 12.30. 13.05 uppställning, 13.15 (prick) avmarsch med fanborg i spetsen via Skeppsholmsbron – Blasieholmskajen – Strömbron – Skeppsbron – Slottsbacken – Källargränd till Stortorget, där den festliga avslutningen sker. C:a 13.40 börjar avslutningsprogrammet på Stortorget. Slut c:a 14.30.
Efter avslutningen på Stortorget kan alla som vill fortsätta samvaron under trevliga former på Grillska huset vid Stortorget, pris 250 kr. http://www.stadsmissionen.se/Matochkonferens/Grillska-Huset/
Anmälan sker genom insättning av beloppet 250 kr på Dalkarlsvägens bg 5274-4505. Ange Vandrarmåltid. Senast måndagen den 5 maj.
Därefter under vandringen anmälan direkt till kvartermästaren med kontantbetalning eller via inbetalning till föreningens bg, om möjligt senast söndagen den 11 maj. Om inbetalning sker under vandringen, meddela kvartermästaren deltagande.
Glöm inte ange om du önskar alternativ kost i någon form.
OBS! Ingen kontanthantering vid måltiden, undantag inköp vin/öl. Frågor: Till Lennart Hökpers 070-513 48 45. Se även mer info under Nyheter.
Hemresa från Stockholm
Ingen organiserad hemresa mot Dalarna finns.
SJ, tåg mot Mora avgår 15.45 respektive 17.45. SJs dagspriser gäller!
Vi som jobbar med Storvandringen
Dagens storvandringar på den gamla leden arrangeras av Föreningen Dalkarlsvägen. Mycket arbete av frivilliga krafter krävs för att ordna transporter, mat, logi och mycket annat. Föreningen har också gott stöd av sina sponsorer. Ett bra sätt att stödja vandringarna och hålla Dalkarlsvägen levande är att blir medlem i föreningen.
Föreningens styrelse
Ordf Jan-Olof Montelius, Falun
070-32 28 126 jan-olof.montelius@falun.se
Vice ordf Laila Danielsson, Garpenberg
Sekr Jon Bodin, Säter
Jan-Olof Dahlström, Bjursås
Birgitta Klahr, Falun
Per Gilén, Falun, Storvandringsledare 2016
Anders Westerberg, Säter
Tina Westerlund, Falun
Lennart Hökpers, Falun
M fl funktionärer